CONFERINTA NATIONALA A FABC 2016 « Noutati in lupta impotriva cancerului »

//CONFERINTA NATIONALA A FABC 2016 « Noutati in lupta impotriva cancerului »

CONFERINTA NATIONALA A FABC 2016 « Noutati in lupta impotriva cancerului »

In perioada 23 – 26 iunie 2016 a UNIMAGE s-a implicat in organizarea celei de a VIII – a editii a Conferintei Nationale a Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, eveniment la care au perticipat peste 200 de pacienti, apartinatori, persoane afectate, medici oncologi, hematologi, medici de familie, psihologi, precum si reprezentanti ai altor asociatii pe patologii cronice diferite. Si acest eveniment a fost structurat pe mai multe paliere, avand o abordare pluridisciplinara.

  • Prima sesiune a conferintei s-a axat pe prezentarea situatiei actuale a sistemului sanitar in contextual oncologic. Problemele cu care se confrunta pacientii, statusul actiunilor intreprinse de FABC si partenerii sai. Abordarea juridica – actualul mecanism de lobby/advocacy – modalitatea de constrangere a autoritatilor centrale de a remedia problemele pacientilor, de a largi accesul la terapiile inovatoare extreme de necesare pentru bolnavi.
  • Alt aspect important prezentat – a fost concretizat de impartasirea / promovarea / prezentarea stadiului proiectelor implementate de FABC in anul curent – si anume, proiectul cu finantare europeana POSDRU, axa prioritara 1.6 – Structura de economie sociala – Social UNIMAGE, prezentare servcii suport si comunicare pentru asociatiile de pacienti; Proiectul FABC privind testarea Imunohistochimica ALK pentru pacientii cu adenocarcinom bronhopulmonar; Prezentarea noii platforme despre cancer, cu informatii verificate si prezentate de specialisti, oncopedia.ro; Prezentarea noului serviciu al Aliantei Pacientilor Cronici din Romania, implementat in parteneriat cu FABC – CallCenter pentru sesizarea medicamentelor pentru afectiunile cronice care lipsesc si implicit gasirea solutiilor pentru rezolvarea acestora punctual.
  • Sesiune principala a conferintei – dedicata exclusiv celor mai noi informatii / actualitati in oncologie, dedicata stiintei, inovatiei.
  • Sesiune dedicata accesului la ingrijiri medicale – context european, context local – ingrijiri paliative, drepturile si obligatiile pacientului indiferent de stadiul bolii.
  • Conferinta de presa – Au fost comunicate concluziile conferintei, feedback-ul participantilor, in special al pacientilor, relatia FABC – autoritati publice, directii de urmat / viitoare actiuni, presiuni pentru corectarea derapajelor din sistemul de sanatate, domeniul oncologic si nu numai.
Descarca Raport
By | 2016-12-13T13:49:30+00:00 December 13th, 2016|Proiecte Finalizate|0 Comments

Leave A Comment